Mar 22, 2012, 4:03 PM

Пролетта 

  Poetry » Love
738 0 13

Казват, Пролетта била девойка.

Хубавица, с къдрави коси -

дълги, с цвят на житена ръкойка.

Жив пожар – върви, че го гаси....

 

Тайно тя въздишала по Лято -

момък зноен, смугъл, горд, красив.

Търсела го Пролетта в  полята

и след стъпките ù пейзажът сив

 

ставал шарен, светъл, по-различен,

чист, възторжен, приказен и нов,

влюбено-красив и романтичен,

пълен със надежди и любов.

 

Как историята свършва е незнайно...

Може би го търси още тя...

...........................................................

Случва ми се някак (неслучайно)

да се влюбвам все през пролетта...

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??