May 3, 2019, 5:11 AM

Пролетта е девица 

  Poetry
336 4 5

Не ме кори, че пролетта е дива,

под нейните ръце изниква всичко.

А слънчевите и́ лъчи, игриво

и дръзко топлината си разплискват.

 

Не ме кори, че ражда и стихии –

от бурни ветрове често се храни.

Понякога е скромна и се крие

тъй, все едно сме в есенни воали.

 

Не ме кори, тя млада е девица,

разюзденото и е позволено.

По волност надминава даже птица,

по красота – девойка пременена.

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??