May 27, 2011, 7:52 PM

Прости ми, Любов 

  Poetry » Love
1977 0 14

 

Прости ми, Любов неизплакана,

заключих те в нощните дебри,

захвърлих те там, недочакана,

и скочих в безцветния делник.

Опасна си, твърде си истинска,

пробождаш душите на слепите,

за нашия свят от неистини

такава любов е нелепа.

Разпръсваш навред светлината си,

нахална и млада туптиш...

Не може така, неморално е!

Ще трябва, Любов, да заспиш.

Разхвърлена, луда и пагубна -

аз знам, за такава копнях,

но явно и аз съм пораснала -

сега и за мене си грях.

Прости ми, Любов, недоискана,

аз... няма да си простя.

Заради нечия истина

се разделих с Любовта...

 

© Яна Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??