Jun 3, 2022, 7:14 PM

Просто е! 

  Poetry » Other
184 1 4

 

                „Вятърът  гаси свещта и разпалва огъня“
                - Насим Талеб


Просто е!

Мигът е важен,
щом в нечия душа ти си  поканен.
И когато този праг прекрачиш - 
има те. Прегръщат те. Значиш.

Топлина, за която всеки гори.
Един да я получи, друг да я сподели.
Топло е и уютно, но мигваш.   И…
… не разбираш какво  се промени.

Обръщаш се – до теб никой няма.
Не, не че другият за теб  се затваря.
Не си бил в душата му,  не си бил в нея.
А  да се върнеш там силно копнееш.

И мислите тежат, като олово.
Не те е обичал! И няма да те обича отново!
Просто е!
Вятър огън ще разпали, но свещ ще угаси.
Това е. Знаеш го! Но все пак боли…

© Ирен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??