Oct 13, 2005, 9:47 AM

Просто "Приятел" 

  Poetry
1046 0 6
             Ако решиш да си отидеш някой ден -
                                      кажи ми,
             без страх, без лъжи, без обиди -
                             просто кажи ми.
             Аз няма да заплача
             и няма да се моля
             и няма да викам от болка,
             аз не мога да мразя -
                            ще те оставя.
             Само Приятел бъди ми
                     и в радост и в мъка...
             Ако след теб някой друг
                           дойде при мене
             и той ме накара да страдам,
             допусни ме при теб -
             за съвет, за добра дума,
             да усетя мъжкото рамо,
             сълзите мои да изтриеш
             и само ще те помоля -
                       "Приятел бъди ми".

             Ако аз реша да си отида -
                               ще ти кажа,
             без страх, без лъжи, без обиди.
             И не искам да плачеш,
             и недей да се молиш,
             и не искам да викаш от болка,
             не ме мрази -
                           остави ме.
             Аз ще бъда твой верен Приятел
                       и в радост и в мъка...
             Ако след мен някоя друга
                                дойде при тебе
             и тя те накара да страдаш -
             ела тогава при мене,
             за съвет, за добра дума,
             да усетиш ръката ми нежна,
             сълзите твои да изтрия
             и само да ме помолиш:
                  "Приятелка просто бъди ми"...

             Любовта идва и си отива,
             по-страшно е
                    да нямаш верен Приятел.

             ...И една молба - разбери ме.

© Димитрина Станчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Стихотворението е наистина мн хубаво.Трудно е да бадеш приятел на човек когото обичаш , но ако успееш да преодолееш мъката ща се чувсташ по добре че може да си близо до лубимия човек
  • много хубаво и много вярно е
  • Много е искренно, но раздялата обикновенно остава дълбоки рани в душите и останалото е само мечта....
    Дано си от редките изключения!
  • Лесно е да оставиш някой на мира,но да го забравиш- едва ли ..
  • БРАВО!Наистина ме развулнува!
  • Мн истинско браво!
Random works
: ??:??