Просветените
Без греховни помисли
човеци невидими
родени с настройка
със земната спойка
пътя чертаеха
и за злото нехаеха.
В безмълвна обител
сред звездна трансмисия
на вселенски уроци.
с човешки пороци
при чистата мисия
в спирали на времето
строители храмови
градиха законите.
Пътя прокарваха
сърца отворили
всинца ни учели
болки преборили.
Изкривили те времето
в русло поставено
запазили племето
имената забравило!
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ All rights reserved.