Oct 18, 2015, 8:41 PM

Протест срещу бедността 

  Poetry » Civilian
387 0 2

Докато те богатеят, народът тлее

и в мизерия живее.

Няма ли той право

достойно да живей в теб, държаво?
Но що си ти, територия ли,

или пък си хората, нали?

Хората, но кои?Шепа "бизнесмени"

що все са засмени,

а за бедния щастие няма.

Събуди се, маса голяма

и кажи :"И ние имаме мечти!",

а на "бизнесмена" ти кажи:
"Откъде си тъй богат

и защо живеем в ад?" 

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??