„Днеска ни изпраха всичките
и със щипки за ушичките
на въжето ни провесиха.
Баните не ни харесаха -
наводниха ни кратуните,
влезе ни сапун в муцуните -
бонукс, монукс и персил.
Пате от поливинил
за другарче не получихме.
Плуването не научихме!
Капем жално по терасата,
памперсът не ни е в класата...
Плюшът се суши стоически -
случай на терор класически!”
Мария Донева
Апостроф:
А качени на „принцесата”,
прашките на поетесата
пак поеха към „горещото” –
доста неучтиво нещо,
но житейски май се вързва –
малък ли си – съхнеш бързо...
Александър Белчев
P.S. Нямам нищо против женската
повече от половина от Човечеството
(освен в някои справедливи случаи) ,
и все пак не ми харесва жени да могат
повече от мен. За беда, никой не ме
пита какво не ми харесва…
© Александър Белчев All rights reserved.
Я огледай се и замисли се -
какво би бил светът без нас!?
Моля ти се, опомни се!
/закачка/