Feb 4, 2010, 10:52 AM

Проверил, че не е фаза 

  Poetry » Humour
950 0 1

(из цикъла  “Вицове в рими”)

 

Снощи буря клони счупи,

изпокъса всички жици.

Днес пък аварийна група –

двама опитни техници

 

от енергото – с ремонта

се заеха. Покачени

върху стълб, при двеста волта

кабелите ще подменят.

 

Само че са на земята

долу скъсаните жици.

Кой да слезе спорят, смятат

тези опитни техници.

 

Слава Богу, че отдолу,

със тояжка, уморена

от несрети и неволи,

се зададе баба Пена.

 

“Би ли ни подала, стрино,

ей онази жица?” – каза

ù техникът. Щом отмина:

“Виждаш ли, че не е фаза! –

 

на колегата си рече –

Друг път да ме слушаш вече!””

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??