Запотен, вятърът поспря за миг,
почуквайки немирно на вратата...
Съдра тишината ми с вик –
светли спомени срина в душата.
Размечтах се –
как тичам в разлюляните поля,
как надбягвам еднорог вълшебен...
И сама, в лъчиста синева,
намерих пътя си земен...
© Плами All rights reserved.
без да е почукал на вратата
разпиля душата ми до вик,
и след него ми остана тишината.