Jul 28, 2013, 3:06 PM

Прозорец към приказки 

  Poetry » Other
1062 0 5

Любопитна като мъничко дете
през голям прозорец аз надничам,
търся към мечтите нещо да ме отведе,
към приказките мислено политам.

Погледът ми спира тук и там,
поляни със цветя, сладникаво ухание,
с отворени очи потъвам в този блян,
да се събуждам - нямам и желание.

Приказно блести полето,
обляно в слънчевата ярка светлина,
лъчи пронизват ми сърцето
и изсушават всяка мъничка сълза.

Като бистър воден ручей
красотата радостно звъни
и усмивката, при всеки случай,
жадно ме приканва: "Остани!".

Но крехка капка изведнъж
нежно върху моята ръка се спря,
ах, този неочакван дъжд
как набързо всичко разпиля.

"Навън вали", от кухнята извика мама,
а аз събуждам се от моя сън,
прозореца затварям - вече съм голяма,
че нали вали навън...

© Радостина Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??