Apr 30, 2009, 6:16 PM

Пръстта на сърцата 

  Poetry » Phylosophy
483 0 2

Пръстта на сърцата

Семена сеячът сее -
край пътеката паднаха,
ято врани се чернее -
бързичко ги изкълваха!

Семена сеячът сее -
в камънаците паднаха,
Слънцето жестоко грее -
чак от корен изсъхнаха!

Семена сеячът сее -
посред тръните паднаха,
плод не свари да узрее -
заглужиха ги и спряха!

Семена сеячът сее -
на добра земя паднаха,
времето полека тлее
и стократно те узряха!

Семена Сеячът сее -
и във тебе ли паднаха,
плод с търпение ли зрее,
или всичките измряха?

23. 04. 2009 г.
Прага

© Станимир Тахов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??