Галена от цветната дъга,
със силния копнеж по свободата,
птицата - забравена съдба-
остана тук, напуснала ятата.
В луди багри на подгонени листа,
като огньове греят дървесата,
птицата живее в есента,
в нова красота, отрупана в позлата.
Тя сама посреща вечерта,
сгушена в гнездото на тъгата.
Ще разголи клони есента.
Графична строгост ще чертаят дървесата.
Светът ще се покрие с белота.
Самотна птица ще сънува свойто ято,
ще потрепва плахичко с крила,
но ще остава тук, при обичта,
на този край под небесата. . .
© Виолета Томова All rights reserved.