Mar 18, 2017, 9:56 PM

Птича песен 

  Poetry » Civilian
288 1 0

Не е учила ноти, нито солфеж
нито е пяла пред пълни зали.
Чурулика и буди в нас копнеж
птицата, пее и душите ни гали.

 

На песента и не пляскат с ръце
нито пък тя след това се кланя.
Но пролетно трепва моето сърце
и на танц ми се иска да я поканя.

 

Пее, скрита там, между клоните
и няма прожектори нито слава.
Но песента и дълго ще помните,
защото като нея няма такава.

 

© Явор Перфанов All rights reserved.

2017

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??