Oct 21, 2022, 10:48 AM

Пустиня ли ще е градината 

  Poetry
577 1 1

 

 

Сляп ли си, Господи? Твоите рожби са голи.
Шепа изедници сбират барут за война.
Сякаш сме раци и сякаш живем в подмоли.
Там ли ще тикнем, всичките наши деца? 

 

Сляп ли си, как ни оплитат в лъжите?
Партии? Всичко това е пачки с безбожни пари.
Солени сълзи разпиляват безцелно очите.
Гаснат от тях нелогично горещи мечти. 

 

Утре- какво?  Ще търпим като вчера гамени?
Нелогично е някак да навеждаме свойте глави.
С непукизъм не се отвоюват промени!
Светът протестира, роптае и не мълчи.... 

 

А ние мълчим и допалваме старите свещи.
В интернета сме силни, коментираме чуждия гняв.
Идва студ, ама помним, че беше горещо.
Сълзите си трием и бавно се давим във тях. 

 

Сляп ли си, Боже? Не виждаш ли? Всичко завяхва.
На всички молитви сякаш отвръщаш - "Аман!"
И със пустинята сигурно някак се свиква.
Ама това ли отреждаш на нашия Гетсиман?... 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??