Jul 8, 2011, 2:55 PM

Пустият пристан 

  Poetry » Other
368 0 1

 Пустият пристан

 

На пустия пристан един кораб доплува.

Скри плaтната си, за да не го нарани.

Вълните бушуват и врязват се в него.

А пристанът моли се, отчаяно пада.

 

И корабът чува молитвата страшна

като вик, разкъсващ тишината.

И чуди се кво да направи.

Отплува обратно.

 

Не след дълго пустият пристан заплака

не от врязващия се вятър.

А от това, че кораба го няма

и остават те с морето пак сами...

           

 

© Екатерина Глухова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много добре поднесена тема - тази за избора в живота и болката като резултат от всеки един такъв
Random works
: ??:??