Mar 31, 2019, 8:30 PM

Пустото място 

  Poetry » Other
269 0 1

Пустото място

 (Суха река)

 

Пусто място виждам, обрасло е с трева,

а тук кипяло е живот, било е махала.

На това място имало е семейна къща,

сега е пусто, обрасло, сáмо споменът се връща!

 

Тук, от тук започнал ни е рода,

малка къща с пристройка една.

Тук израсла е нашата майка добра,

тук играли са на воля с нейната сестра!

 

В дерето още си тече Сухата река,

водата лъкатуши, бавно си отминава.

За миналото само спомена остава!

 

Пустото място сега е голо, пущинак,

няколко изсъхнали дървета се поклащат пак.

Ден след ден Животът тече като реката, отминава,

разказът за миналото на рода в душата ми остава!

И той от човек на човек в рода ни се предава!

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??