May 18, 2013, 10:50 AM

Пълна съм догоре с изречения 

  Poetry
1255 0 26

Докато живеехме бързо, времето течеше бавно и бяхме по-бързи от него. Сега живеем бавно, а времето ни минава бързо…

Милорад Павич

 

Пълна съм догоре с изречения.

Пълна съм догоре, ще се пръсна.

Всичките ми премълчани мнения

са на път, комай, да ме разкъсат.

 

Всичките спестени полуистини,

всичките прехапани признания

и онези прошки непоискани,

и онези, тайните желания…

 

А денят ми толкова е късичък.

Все по-дълго утрото се съмва,

все по-глуха малката ми уличка,

изгревът ми – тъмен, боже, тъмен.

 

Пълна съм догоре с изречения.

А дали, дали ще има време

да изригне мъртвото вълнение

в черна дупка или… във вселена.

© Росица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??