Mar 6, 2005, 10:16 AM

Пъргаво поточе 

  Poetry
828 0 2

Пъргаво поточе с пръски радост сее
през гората тича и на глас се смее.
Кърши клонки с песни, руслото люлее,
a небето сутрин ... да вали не смее.

Пъргаво поточе бистро водоскоче
кой те извор лее, с кой те вятър вее?
Виж на пътя малко цъфнало кокиче
вдигнало главица - тебе все копнее.

Пъргаво поточе с пръски пролет грее
и да ме прегърне с капчици умее.
Нека да танцува, нека с глас се смее
и в сърцето нека с ОБИЧ да живее.

© Йоанна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??