Пърхат нощни пеперуди
вечно в моята глава.
С куп мераци се събудих
и поисках в миг една.
Грабнах старите тефтери
с позабравени моми.
С джаз певици и с хетери
с неподправени гърди.
Не намерих нищо дивно,
само бивши имена.
А аз копнеех най-наивно
връзка с Хубава жена!
Зяпнах мигом в каталога
с поетесите в Бургас.
Стихове прочетох много,
но и там останах пас.
По принуда, аз прелистих
и албума със звезди.
С най-известните артисти,
с топ певици и певци.
Там се хванах за главата
от жени… и красота!
Цял парад на чудесата
с татуирани крака!
Проверих им в миг цените,
колко струва цяла нощ,
да ги тръшкам по нощите
надарен с огромна мощ!
Пак се хванах за главата;
Мернах дами, без пари!
Лесно - с моята заплата
можех да поръчам три!
Мигом двечки си извиках
за следобеден масаж.
Две красиви, родни кифли
и певици с дълъг стаж.
Нагласих се както трябва,
с вратовръзка и елек.
И наточих тежка брадва
да играя селски бек.
Стана шест… и те дойдоха
с умен вид и малко чар.
И - след кратка суматоха
грабнаха от моя бар
пълна стомна със ракия,
цялото парче суджук,
два буркана със туршия
и глава със чесън лук.
Почнаха, сами да поркат,
сякаш нямаше ме там.
Аз пък взех една Загорка
и с парче суров салам
седнах чинно да ги чакам,
да си хапнат на корем.
И след туй, със Чака Рака
в небесата да орем!
Дълго двете мацки пиха,
мезеха със карфиол.
Стомната… преполовиха
и пропяха, в си бемол!
Вместо да се разсъбличат,
те извиха яко глас!
Гладни - оперни певици
бях извикал май у нас!
Аз, изслушах две парчета
на Вивалди и Шопен,
и паркирах… самолета;
Бях тотално отегчен!
Разплатих се с двете дами,
дадох им дори бакшиш,
да минават през дома ми,
само ако имат пиш.
След това, с чувал парички
си поръчах фолк моме!
Най-направено от всички,
с джуки, цици и дупЕ!
С него, дълго песни пяхме,
на Преслава, на Азис!
Цяла нощ почти не спахме!
Често виках го на бис!
Юри
Йовев
Декември
2022 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.