Първи март
,,Баба Марта днес раздава
на зелената морава
мартенички, мартенички
на големи и мънички."
С тази песен във сърцето
търся в себе си детето -
онова дете с искрящи взори,
вперени в небесните простори,
тичащо в захлас подир хвърчилото,
искащо да полети със него, милото...
Старата традиция, за наша чест,
сме опазили в годините. И днес
в мартеницата, с която те закичвам,
знака разчети - че те обичам -
и както някога в детинската игра,
сега жадувам с теб да полетя
във необятния простор на любовта...
За теб обаче всичко е шега!
© Мария Костова All rights reserved.
мен ме озори ...
НЕ!