Оле! Кое време стана!
Бързо! Новата премяна!
Чанта, китка и бегом!
На училище съм днес!
Да ви кажа, хич не спах нощес!
Дали нещо не забравих?
Всичко ли на мястото поставих?
Молив, четка и бои...
Котенцето мирно не стои?
Ама, днес със него двама
първи ден сме ученици!
Трябва да изкарваме шестици!
Айде! Лисвай таз вода!
Чакат ни безброй дела!
Честит ви първи учебен ден! Не мога да го пусна утре, за това го пускам днес. На ученици, учители, родители пожелавам едно учебно приключение! Нека да е забавление!
© Маргарита Ангелова All rights reserved.