По сърце
дирите са още пресни,
по душа
стъпки все така кървят,
по мечти
вихри бесни,
сбират спомени,
облаци от тях творят.
В мечти изсушени,
тракат изсъхнали сърца,
по душа изпилени
шумни се търкалят там.
Души са ни пътеки,
сърца са стъпала,
към небе с любов поели
мечти подреждат там.
Сбъднати
не сбъднати
павират път на съдба.
Там са вечери,
там са утрини
родени в грях!
Там е на сърце поема,
пътека по душа е там от нас.
По сърце дири не вехнат!
По душа стъпките стоят!
На мечти ветровете,
разнасят аромата на нощта!
Максим Велков
© Максим Велков All rights reserved.