Jan 8, 2022, 8:11 AM

Пътеки 

  Poetry » Odys and poems
245 0 2

 

Може би...

Трябваше да се срещнем

и просто... да се разминем

Може би...

трябваше,

някъде - там на паважа,

да разпилеем мечтите си...

Да оставим птиците с тях

да се хранят...

После тихо да се разминем,

съвсем непознати

Всеки в своя свят запилян

Може би...

така трябваше...

А може би, не...

Щом се сбъскахме

Щом очите ни поглед заключиха

И прелетяхме за миг във други вселени

Напуснали, за момент, пространство и време

Попаднали във мълниеносен вортех

на чувства!

Може би... така ни е писано...

Да гориме на клади

от любови и от омрази

А може би...

Някъде е написано,

че трябва ние

да напишем това, което

ни е написано...

и после да извървиме пътеката

що сме описали...

 

Valentina N.V. Mitova

06/01/2022

© Valentina Mitova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??