Jan 19, 2016, 8:43 PM

Пътища 

  Poetry
346 0 0

 

Стигнах приказна поляна,
Тази дето я мечтах:
Цветна, мúрисна, огряна,
Бляскава от звезден прах.

 

Неизвестната пътека
Дълго търсих и вървях
Ту по-бързо, ту полека -
Често плаках и се смях.

 

Сам съдбата си желана
Да намеря бях решил.
Своя верен път да хвана
Исках с коня лекокрил.
* * *
Сядам на възглавка мека,
Сбирам и плета лъчи.
Но защо се спуска лека
Тъжност в моите очи?

 

- Към следа неизвървяна,
Както филм по Керуáк*, -
Те отправят ми подкана. -
Ставай и потегляй пак!

 

17.01.2016

*Джак Керуак (Jack Kerouac, роден Jean-Louis Lebris de Kerouac) (1922-1969), американски романист, писател, поет, художник и представител на бийтпоколението. „По пътя“. 
 

© Динко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??