Oct 13, 2013, 1:00 PM

Пътуване към морето 

  Poetry » Other
295 0 3

Пъхам диска и Тони протяжно запява

с дрезгав глас: „Ах морето” в просторите чисти,

а в нивята встрани есента оживява

и се вихрят във танц пожълтелите листи.

 

А колата отпред километрите гълта

и моторът припява – същинско ручило,

но накрая в морето ще спре, ще нахълта

във купето ни дъх на тръстика и гнило.

 

Ще се кротне в краката ни ласкаво, топло,

като среща с любима в брега ще се спуснем –

бързо хвърлили дрехите в него да цопнем,

да усетим солта му по мокрите устни. 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти, Юлия, благодаря ти, Краси. Чакай ме догодина на разклона!
  • Заповядай, Иване, ще те чакам на разклона за Кабакум!
  • Вторият куплет е страхотия! И цялото въобще, за което те поздравявам
Random works
: ??:??