Aug 30, 2016, 10:01 PM  

Расо от неделни обещания 

  Poetry » Love
565 2 5

 

 

Ще ме напъдиш някой ден 
от своя подреден живот:
и ще се килнат всичките саксии
на верандата,
препълнени с въздишките на 
срамежливи фрезии,
неискрените
доноси
на чипоноси кактуси
и кикот на надменни
орхидеи. 
И ще усети стъпките ми,
котката, 
загладила гальовно косъм сив,
тъй както предугажда земетръсите,
за да смете с опашка
най-безнадежните очаквания.
И рамената ми
ще поразместят въздуха, 
доколкото
за да направят място
на някой друг човек,
по-хрисим 
и от отче,
със дълго расо от неделни
обещания.
Не му разказвай 
нищичко за мен.
Приший му копче,
рожба му роди,
но никога, за нищо на света,
не се завръщай в 
облачните нощи,
където
Самуилови
войници

надеждите ми,
зъзнат 
ослепени.

 

© Ивайло Терзийски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Нямам думи...
  • уникално!!!
  • Не зная как така този стих е подминат и останал без коментари и четения! Иво, браво, човече!
  • При всяко твое излизане извън рамките на класичесия стих... притихвам от възторг! Насищаш сетивата ми! Благодаря за цялостното удоволствие...
  • Хареса ми много образа на тази болка, в образите на всичко останало. Хареса ми искреността!
Random works
: ??:??