Mar 31, 2006, 5:05 PM

РАВНОСМЕТКА 

  Poetry
577 0 4

Желая да премисля сега,

какво съм сторил аз на света. 

 

Не съм Аполон, нито с много пари.

Сърце само имам, което гори.

Пълно е с мъка то и с любов,

която винаги търся в очите

и за нея съм на всичко готов.

 

Обичан бях, любих и аз.

Щастие познах, видях и смъртта.

Спомени много събрах в паметта,

но в сърцето ми има още места

за мъката, звездите и обичта.

Най-свидното те са за мен,

та нали съм Телец аз роден.

Венера моята води съдба

и щастлив съм аз от това.

 

Друидите казват: “Ти си глог,

Гованан-ковачът е твоя бог.”

Символът ти е Свещенния Граал,

а за девиз такъв си само мечтал:

“Аз съм най-красив сред цветята”.

Но над всичко за мен остава Жената.

 

Ах, как не искам да съм голям - 

защото тогава оставаш сам

с мечтите за щастие и любов,

за която си на всичко готов.

Нея можеш да купиш с пари,

но не дават те слънчеви дни.

 

Протягаш ръка с надежда и болка.

Но от нея получаваш ли ти

миг от щастие поне

или единствено

от айсберга ледове?

 

Толкова искам да каже:

- Вече си “зрял”. 

Награда за чувство, което съм й дал.

Живота бих дал за един ден,

в който Тя да бъде само с мен.

 

Защо ли разказвам нещата на вас?

Нали не идва сетний ми час.

Не зная с какво заслужих всичко това.

Преди ли не съм дал някому любов,

която от мен очаквала е със зов?

Не съм я видял или не съм бил готов?

И обратно сега ми се връща?

Тогава, не трябва аз да се мръщя.

 

Продължавам да търся аз любовта!

Има ли още Слънце в живота?

Или няма да срещна аз обичта

никога вече в очите насреща

и бликаща от сърцето горещо?

© Вили Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Кити! Аз наистина съм ТЕЛЕц и Глог !
  • Вили, случайно попаднах на това и да споделя, колко много ми хареса!
    Поздрави
  • Права си и благодаря за искреността. Просто пиша всичко спонтанно и по тази причина допускам тези работи. Не искам да се повтарям, защото към друго твое мнение подробно казах причините и ще бъда благодарен ако имаш време да го прочетеш. Благодаря ти още веднъж и ще се радвам ако продължиш да бъдеш откровенна. Това е много полезно за моето светоусещане.
  • Ето- същото като при другото стихотворение- пак ми се струва, че повече му отива да е разказ това.И сам си го усещаш -"Защо ли разказвам нещата на вас?"
    Още веднъж успех от мен!
Random works
: ??:??