Sep 3, 2011, 10:08 PM

Разбрах... 

  Poetry
851 0 2

РАЗБРАХ

 

Разбрах от твоята жена случайно,

разбрах, че си свободен,

разбрах, че ще се върнеш вкъщи,

от нея ще си съпроводен.

 

Разбрах,че ще си върнеш свободата,

на Бог се молех за това,

защото зная – в теб царува добротата,

ти заплати прескъпата цена.

 

Разбрах, че с нея ще докоснеш

брега и морските вълни,

живота си от "А Б" ще започнеш,

и зная, че щастлив ще бъдеш ти.

 

Мечтаех да дочуя тия думи,

че ти отново ще си тук,

макар от други, чужди устни,

да разбера, че няма да си друг.

 

Тя си отиде, но във мен остави,

една щастлива мисъл в този ден,

аз зная – тя нарочно го направи,

но тя не знае – радост породи във мен.

 

Щастлива съм, че ти ще си свободен,

щастлива съм – открил си любовта,

но знай - от мен не си забравен,

с молитва ще те пазя през нощта.

 

Макар че всичко свърши толкова отдавна,

аз още пазя спомена за теб,

макар че в мен догаря стара рана,

за теб сърцето ми не е от лед.

© Деница Пенкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • С Ваня.
    Поздрав,Дени!
  • Запази спомена за тази любов, но гледай напред. Млада си, живота ще те срещне с истинската любов и ще разбереш, че не е толкова трудно да сложиш край и ново начало.Успех!
Random works
: ??:??