Sep 2, 2014, 2:24 PM

Раздаване 

  Poetry
596 3 12

Добра ли е? Навярно е добра,
щом този тежък жребий е избрала -
да бъде не любима, а сестра,
сърдечните си кризи надживяла.

За раните да носи благ мехлем,
а своите - зад слънчев смях да крие.
Отчаян от живота и сломен
при нея тича - нежност да отпие.

И тя посреща - цвят от пролетта
в сърца, дори пресъхнали, засажда.
Какво, че после дави се в скръбта
или я мъчи непосилна жажда!?

Така е по-добре - на луда страст
и на любов да бъде неподвластна
(сърцето е на разума контраст).
"Сестричка" означава "безопасност".

С усмивка топла, с ласкава ръка
лекува грешки, болки и терзания.
(Безбройни форми има обичта,
сред тях е осъзнатото страдание).

В очите мъжки връща радостта.
Душа на жрица в тяло на момиче
във вярност се закле пред мъдростта.
Защото се страхува да обича.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??