Jan 9, 2013, 3:41 PM

Разделно хранене 

  Poetry » Other
519 0 1

РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ

 

Виждам, минал си на хранене разделно
(мернах шлифера ти в барчето отсреща).
От очите ми избяга лицемерно -
с русокосата закуска имаш среща.

Ти тренираш си усмивката пресилена,
тя прехапва нервно плътните си устни,
а пък аз – проклинам общото ни минало...
Ех, романтика!... Но да я бях пропуснала.

... Май съдбата днес ми има малко яд -
от ума си още не отмила гледката,
силуетът ти пак мервам на обяд -
ти и обедното ти меню – брюнетката.

Чудна работа! Как двете те поделят?
Отминавам отговора на въпроса.
И дано не те засичам на вечеря -
като нищо ще си със червенокосата...

Жал ми става. Нямат сили да потиснат
онзи гъдел... И не знаят твоите тайни.
Със сълзи ще плащат после всяка истина,
замъглена от очите НЕиздайни.

Сбогом, минало! Един съвет (безплатен):
От менюто гледай нещо да извадиш!
Твърде грубо си играеш със храната
и на бас ловя се, че... ще се задавиш!...

Павлина Соколова
‘2012 г.

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??