Jun 8, 2010, 12:28 PM

Раздяла 

  Poetry
771 0 1

Жалко, раздялата настана -

всеки поема си по своя си път

и, като торба разпрана,

душата ми потъна в скръб.

 

Отиваш си завинаги от мене,

оставяш ме облян в сълзи.

Не знам дали ти дреме,

че в мъка сърцето ми кърви.

 

Трудно ми е да си представя,

че вече няма да си с мен.

Трудно ще е да забравя,

за да не бъда аз сломен.

 

В спомени вечно ще се рея

за отминали, щастливи дни

и тихо в унес ще си пея:

"Върни се, мила, ти... върни".

 

Годините отлитат като есенни листа,

подети от вятъра на ледена забрава.

Погален нежно от ръката на смъртта -

и аз по твоя път ще се отправя.

 

 

© Райко Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??