Nov 28, 2006, 11:15 PM

Раздяла 

  Poetry
904 0 9

Когато се разделят две ръце
едната неизменно е студена,
а сълзите по моето лице
са болката в душата ми стаена.

Дланта целува твоята за сбогом
и тръпне като майка над дете.
Студените очи и гаснещ огън
раздират светналото ми небе.

А пръстите остават неразбрани,
залутани във свойта самота.
Изстиват бавно,целите във рани,
протегнати към твоята ръка.

И скреж покрива кожата ми бяла;
ненужни са ми тези две ръце-
на твоите аз бях ги завещала...
Проплаква тихо гаснещо сърце.

© Рая Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??