Feb 1, 2020, 10:34 PM

Разхождах се ... сред хората 

  Poetry » Other
524 0 0

Разхождах се... сред хората...

и стана ми студено.

Опитах да се сгрея

над разпален куп изписани листа.

Загаси ги вятър от ръцете на лилит,

а дяволската нощ роди

тез безмислени слова.

И тях ще ги превърнат в пепел ...

някога и някъде от някой друг,

опитващ се да разтопи

сред хора заледената среда,

пэвярвал, че все някога ще се получи

щом неусетно вълците

се превърнаха в кучета...

В нея изгубени души ще продължават

да търсят онази... другата единствена

без помощта на Ячин или Боаз,

жадувайки пред нея да застанат

с думите:

- Здравей! Това съм Аз!

 

© Вили Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??