Aug 26, 2014, 8:31 PM

Разкъсани струни 

  Poetry » Civilian
458 0 5

На всички, пострадали

от безумието в Украйна.

 

Със пукот се овъгляше земята,

със грак кръжаха хищни птици.

Пожарите изгаряха сърцата

и гаснеха в помръкващи зеници.

 

Вилнееха куршуми на Майдана,

насъска някой братя срещу братя.

От братството и помен не остана –

не се прощава лесно кръв пролята.

 

След поздравите с бомби и шрапнели,

изпратени от майката – държава,

ще има късметлии оцелели,

но вече там живот не им остава.

 

Едва ли нещо хубаво очакват –

ще се преселят някъде, където

в съня им нощем глухо ще проплакват

разкъсаните струни на сърцето.

© Валерия Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??