Mar 25, 2014, 9:24 PM

Различен свят 

  Poetry » Other
680 0 4

Не от този свят не съм,

Не съм, моят е различен,

Тук всичко тъне в мрак и кал,

А моят, моят е различен.

 

Не, не искам свят такъв,

Не искам все да се страхувам,

Аз искам в моя свят,

Там всичко има смисъл.

 

Там няма завист и инат,

Там просто се обичат,

Не лъжат, не предават там,

Да, казах ви, светът ми е различен.

 

Наричат го със много имена,

Тук даже го отричат,

Тук казват ми със доброта

Не стигаш  надалече.

 

И даже аз понякога за миг

Загубвам вяра и си казвам:

А може би е моят свят фалшив,

А може би се заблуждавам.

 

Но после се усещам аз

Оглеждам се и виждам,

Че тлее още някъде във нас

Искрицата надежда.

 

И в този миг си казвам пак:

Да светът ми е различен,

Наивно искрен някой път,

Но в него винаги си ти обичан.

© Йълдъз Пелтекова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • На всеки му се струва, че светът му е различен и това е така, защото всеки е уникален сам по себе си.

    Поздрав, хареса ми!
  • В светa ми имa място зa всеки Еленa . Искрено се нaдявaм дa съм зaпочнaлa дa зaдaвaм прaвилните отговори Динко и без друго товa е нещето , което се опитвaм дa прaвя последно време
  • Мъдро е да се задават правилните въпроси. това е първата стъпка към правилните отговори. знам - ще ги намериш! поздрав!
  • Харесах твоя свят, дано има място и за мен
Random works
: ??:??