Не от този свят не съм,
Не съм, моят е различен,
Тук всичко тъне в мрак и кал,
А моят, моят е различен.
Не, не искам свят такъв,
Не искам все да се страхувам,
Аз искам в моя свят,
Там всичко има смисъл.
Там няма завист и инат,
Там просто се обичат,
Не лъжат, не предават там,
Да, казах ви, светът ми е различен.
Наричат го със много имена,
Тук даже го отричат,
Тук казват ми със доброта
Не стигаш надалече.
И даже аз понякога за миг
Загубвам вяра и си казвам:
А може би е моят свят фалшив,
А може би се заблуждавам.
Но после се усещам аз
Оглеждам се и виждам,
Че тлее още някъде във нас
Искрицата надежда.
И в този миг си казвам пак:
Да светът ми е различен,
Наивно искрен някой път,
Но в него винаги си ти обичан.
© Йълдъз Пелтекова Всички права запазени
Поздрав, хареса ми!