Jan 5, 2017, 4:00 PM

Разликата е... Исус 

  Poetry » Other
473 0 2

В света около мен аз виждам мъка

и болка, отчаяние, разруха.

Лица угрижени, сърца самотни,

ръцете празни, а душата суха.

 

Това, което виждам, е трагедия.

Безславния провал на гордия човек.

Отхвърлящ Бога и издигащ себе си

в бездушен и циничен век.

 

Но виждам и мечти изпълнени,

копнежи сбъднати, неземна радост,

спокойствие и мир, лица засмени,

надежда, обич, безпределна благост.

 

Аз знам къде е разликата между двете

и Кой причина е за истинската радост.

Кой утешава и привдига, ярко светещ,

сърцата ни изпълващ с нежна сладост.

 

Познала съм Го и благодаря Му,

че е отнел товарите на мъка и лъжа.

Положил е ръка на мойто рамо

и сила дава ми победно да вървя.

 

Исусе, Името Ти няма как да скрия –

То е живот и бъдеще за всички нас.

О, нека повече сърца да Те открият

и да се вслушат в нежния Ти глас!

© Галина Пенева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Всеки сам стига до Бог, по своя собствена пътечка! И колкото по-изстрадан е този път, толкова по-силна е вярата!
  • Познато ми е това преживяване. Дано повече хора да го припознаят! Дълбоко преживяване, мистично състояние на душата! Допадна ми и темата, и поетичната й реализация. Поздравления!
Random works
: ??:??