Sep 15, 2017, 4:05 PM

Разочарован 

  Poetry » Phylosophy
593 0 9

Басня от Генка Богданова

Влюби се Петелът в Кукувица –
пъстра, гласовита  хубавица.
Та, влюбеният, скромен, стар ерген,
след месец само, нежен и смутен,
развълнуван, че я люби ѝ призна
и с радост я поиска за жена.
Мечтаеше дори  в съня си  той
за дом, жена и пиленца безброй…
А нима бе подходяща друга
за нежна майка и добра съпруга?
Ожениха се скоро с много шум.
О, нямаше представа и на ум,
че след сватбата им ад го чака!
Но, отчаян, скоро той проплака:
- Спаси ме, Господи, от таз жена!
Тя снася  само в чуждите гнезда.
Ни дома, ни полога си знае.
За мъжката ми чест нехае!
Май е по-добре да съм бездетен
и самотен в своя дом несретен!?

Щом ти  дойде „сляпата неделя”,
с разума си ти не се разделяй,
а отворени си дръж очите,
че ще скубеш после сам косите!

 

© Генка Богданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??