Продавам две очи!
С отстъпка. Нямат звезди.
Проклети да са - ненаситни!
Продавам две ръце.
Обичат да сплитат
черти на лице.
Проклети да са - китни!
Продавам и едно сърце.
С юмручена големина.
Проклето да е - до века!
Туптя, ми казваше,
до любoвта,
а тупкането стигна му
тъкмо
само до брега!
Всичкото го давам
за един обол.
Моля ви, купете!
То вярно, че продажби - бол,
ама отвъд реката ще отивам.
За продан друго нямам.
Риба не съм - да преплувам.
Нито съм птица - да полетя.
Човек съм.
Имам само
каквото прави
честта.
© Ирина Костова All rights reserved.