Sep 27, 2008, 3:48 PM  

Реалната жена 

  Poetry » Love
667 0 2

Поиска да издигнеш храм на любовта
и посвети й стихове.
Изплете със дантелена тъга
ефирен балдахин.
От златни минарета от лозниците
свали най-екзотични птици
и ги постави в стаята
да пеят химни.

Ала внезапно в улицата
приказна жена - по-приказна
от твоята принцеса със стоманено сърце,
разля парфюм от чувственост
изви снага, разкърши женственост
и теб ти прималя,
когато тя при тебе спря
и със косата си докосна бузата ти.

Погледна царския палат,
току що построен от твоите мечти,
с портрета на принцесата
и твойте стихове, изпълнени с тъга,
поставени във рамки по стените.

Реалната жена на ъгъла се спря
да види ще напуснеш ли заради нея
храма на мечтите си.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??