Mar 8, 2018, 10:16 AM

Реалният свят 

  Poetry
1238 3 6

Свят на мъки и лишения,
свят на мрак и омраза,
къде отидоха дните
на приятелства, забава?

 

Вече всичко е в пари,
всеки алчен е и зъл,
къде отиде добротата,
къде отиде добрия свят?

 

Всеки в телефона си гледа,
всеки забързан живот живее,
забравиха се добрите чувства,
забравиха се приятелските дни!

 

Хора, обърнете се назад
и вижте стария свят,
за ден телефона оставете,
за ден добри бъдете,

 

не търсете слава 
а добро направете
с една едничка цел
да дарите щастие

 

на онзи, който 
нищо няма.
Не мислете, че сте
в лошо положение.

 

Бъдете позитивни,
всичко има край,
обърнете се и вижте
колко хора по света живеят

 

със своите проблеми
борят се ден след ден.
Обърнете се назад 
и спомнете си миговете.

 

златни, които с пари
няма да се върнат,
нашите родители
и прародители

 

игри са играли,
живот са живяли.
А не като сегашните деца,
които на телефоните висят.

 

Поне за миг
оставете всичко
и добро направете не за славата

а за щастието на непознатия човек.


.                                              Еленка Гишина

© Еленка Гишина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря!
  • 5 - те петолъчки - тук Ели , - не стигат
    картината тук е и Права и Честна !
    Защото Тя толкоз въпроси повдига ,
    а няма насреща им Отговор лесен !

    Браво! Хареса ми !
  • Благодаря!
  • Душичка. Много истини си казала. Де да мислеха така всички на твоите години.
    Браво, Ели. Много поздрави на Пазарджик.
    Моят роден град.
  • Благодаря много !
  • Усещам онази искричка в теб - хубаво пишеш, продължавай! Поздрави!
Random works
: ??:??