Sep 2, 2005, 8:39 PM

Реалност 

  Poetry
608 0 2


В пазвата на тишината -
вълнение, мечти и страст,
натрапваща се празнота
разтворила огромна паст.

В лапите на самотата -
с копнежи на един живот,
картина върху тревата
с рисувана река без брод.

И какво е свободата -
мечта надяната на щик,
надежда сритана в калта,
окови натрошени с вик.

А какво, какво е любовта -
изгаря със жадния си зов
и тя е част от реалността,
път и брод от истински живот.

© Галя Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??