Jan 16, 2015, 10:03 PM

Речното момиче 

  Poetry » Other
328 0 3

РЕЧНОТО МОМИЧЕ

            На Геновева Цандева

       

През завесата, тънеща в мрак,

зазвучават акордите бурни

за копнеж по щастливия брак

между стих с две китари и струни.

 

От читалищен пъстър афиш,

ти на сцената слизаш голяма –

поетеса и бард, и фетиш,

да стопяваш дистанция няма.

 

И започва с теб залата в транс

да тактува в редиците скрито

и пред сцената в бавен каданс

да си крие сълзите в очите.

 

„Как да пеем за тази гора”,

и се молим на „Речно момиче”,

а „Жребецът” в лилава зора

как на „Лунният принц” да прилича.

 

Запази ми за следващ концерт

място лично, на първа редица! –

да придавам с цветята акцент

на това, що горещо обичам.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Нежност!
  • Разтърсващо!Направо ми хвана сърцето и го разтуптя, разтресе, разклати, развълнува... Просто страхотно, разкошно...!Толкова силно, страстно, красиво, изящно...! Браво!Личи си, че е пълно с любов!Само от нея могат да извират такива могъщи неща!Браво!
  • Хареса ми!
Random works
: ??:??