Apr 13, 2008, 9:39 AM

Реката 

  Poetry
935 0 11

РЕКАТА

 

Реката - майка с обич ни събира.

Дарява ни живителната сила.

Във пазвата си болките ни скрила,

надеждата за нас е съхранила.

Край бреговете й живеем всички -

дървета стройни, мънички тревички.

Шептим й съкровените си тайни,

мечтите си за светове незнайни.

А тя ни слуша, слуша и прегръща.

Усмихвайки се, сълзите преглъща:

"О, скъпи мои, колко ви обичам!

Да бъда с вас завинаги се вричам."

© Лилия Велчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??