Sep 18, 2011, 11:59 PM

Решиш ли да тръгнеш за НИКЪДЕ... 

  Poetry » Other
1535 0 18

 

 

Решиш ли да тръгнеш за НИКЪДЕ…

              

                                                                   На един приятел

 

Решиш ли да тръгнеш  за НИКЪДЕ,

не питай къде и кога ще пристигнеш,

че отговор няма и няма да има.

Дори и животно не тръгва безцелно,

не стъпва нарочно в заложен капан,

а ти продължаваш в съня си,

попаднал във хаос от мисли,

да чакаш вълшебния призрачен влак.

 

Последвал примамващ  те зов,

заставаш на крачка

от гибелен ров.

Изтръпваш от  мисъл,

че той е… за теб изкопан.

И почваш да виждаш

как…

пред теб се стопява железният път,

изчезват траверси и релси,

накрая трасето.

Сковава те ужас, защото разбираш,

че чакаш със куфар, приготвен за път,

пред  несъществуваща гара,

кошмарно измислен вагон.

Подобно догаряща вече цигара.

животът ти чезне с фантомен перон,

от който си искал да тръгнеш

по пътя за...  НИКЪДЕ…

 

Когато зората запали

искрици във твойте очи

и с майчина нежност погали

несресани още коси,

кошмарът ще свърши.

Тогава отново ще знаеш 

ти кой си, къде си, защо си...

 

Христо Запрянов

 

© Христо Запрянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??