Jun 25, 2013, 10:45 PM

Ревност 

  Poetry » Love
964 0 3

Опитах се да те  ревнувам,

познаваш ме, не бях такъв човек,

но оказа се, че любовта е лудост

и всеки гледа своя интерес.

 

Получи се при първия ми опит.

Засякох те с колеги на кафе.

Животът беше толкова страхотен,

че смеехте се всички от сърце.

 

А моето бумтеше в буйност,

когато той ръката ти пое

и галеше те с поглед блуден

през маската на своето лице.

 

Тялото ми рухна като цяло.

Посипаха ме адските ти грехове,

които като скулптор бях изваял

в съзнанието на моите страхове.

 

После всичко си дойде на място,

вече в трезвостта си осъзнах това.

Бе късно жертви да принасям жалки,

в жертва бях принесъл любовта.

© Йордан Малинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Харесах!
    Поздрави!
  • Ревността е приятна в лека доза, но пък и от нея не би имало нужда, ако хората знаят какво искат!
  • Ревността никога не е била доказателство за любов, а по-скоро за болезнен егоизъм, който убива...
Random works
: ??:??