Aug 1, 2012, 7:15 PM

Рицарите в днешно време 

  Poetry » Love
592 0 1

на Б.

 

Тя бе красива, но напълно невъзможна.

Той - рицар във ръждясали доспехи.

Целувките ù - дяволски безбожни,

по нрав тя беше вълк във овчи дрехи.

 

Той сваляше небето и звездите,

сърцето си разбиваше за нея,

кълнеше се в косите ù, в очите,

за този рицар тя бе Дулсинея.

 

Мечта недостижима, но прекрасна;

и кой го би винил, че се е влюбил?

Ала на рицаря съдбата е злощастна - 

за Дулсинея всичко той изгуби.

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??