Oct 20, 2009, 4:45 PM

Рила планина 

  Poetry » Landscape
4150 0 1

Рила планина

 

 

Изкачиш ли се високо до езерата,

чувстваш, че летиш над земята.

Красотата рилска те опиянява,

а споменът жив в тебе остава.

 

 

Цветята там са с красота редка,

от баирите е чудната гледка,

душата ти тук се наслаждава,
а поетът в стихове я възпява.

 

 

Рилските птици са далеч гласовити,

а пчелите леят от билките пити,

туристи с раници колкото щеш,

по пътеките вити дерзаят пеш.

 

 

Здравецът цъфнал те лъха с аромата,

със свежест покрил е той камънака,

само песни чуваш ой лари -

и в теб остава жив спомен да гори

 

 

 



© Райна Маргина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Не мила хубоста на Рила не се оценява със пари. Тя е безценна! ПОЗДРАВ!
Random works
: ??:??