Родиха ме физически
но убиха ме психически
родил съм се със плач
но захвърлен съм сред
''папляч''
родиха ме с ''любов''
а насреща ми – пищов
създаден съм от грях
затова съм сиромах
затова съм аз престъпник
затова съм и отстъпник
затова очите плачат
затова обичам ги сираците
и ненавиждам ги богатите
© Христо Манчев All rights reserved.